eventyr i
Kantarellsvingen

De første boligene på Skoglundkollen er skreddersydd for barnefamilier. Her blir det godt å vokse opp, med like stor vekt på både eventyret og tryggheten.

Om Kantarellsvingen

Husene blir moderne, arealeffektive og spennende, skreddersydd for et aktivt liv.

Skoglundkollen er et ideelt sted å bygge hus på; terrenget ligger helt naturlig til for plassering av boligene mot syd og øst. Dette gir perfekte sol og lysforhold gjennom hele dagen. Det blir en oppvekst uten biler – alle garasjene blir lagt under bakken, med en felles oppgang for alle. Små stier knytter feltet sammen. Fra første etasje er det tilgang rett ut mot terreng.

Store vindusflater gir maks utbytte av de flotte lysforholdene, og takene er formet for å gi naboene bak maks glede av lyset. Det skal bli et område som legger opp til naboskap som blir til vennskap, med fellesområder og lekeplasser. Og mellom byggene og rett utenfor ligger uberørt natur, omgivelser som faktisk kan klare å lokke barna vekk fra spillkonsoller, pader og smarttelefoner. Og det er en sjelden verdi å ha i nærheten.

Vis prospektVis bilder

Arkitekten

Intervju med arkitekt Håvard B Olsen, Vårdal Arkitekter.

«I boliger som dette er det ekstra viktig å tenke på god plassutnyttelse,» sier arkitekt Håvard B. Olsen og vet hva han snakker om. «Jeg er pappa til tre selv, og vet godt hvor uendelig mye stash det å ha barn trekker med seg inn i et hus. Derfor har jeg tegnet disse boligene med ekstrem fokus på å utnytte plassen maks. Lagringsplass under trappen, åpen kjøkkenløsning som fremdeles gir et avskjermet miljø, benk langs veggen i stua, smarte baderomløsninger. Soverommene er plassert oppe, med en tv-stue som kan gjøres om til ekstra soverom.

Les mer

Nede går du rett fra boligen ut i terrenget, slik at gresset, trær og busker blir en naturlig forlengelse av stuen når vær og sesong tillater det. Elegant, moderne, praktisk og smart. Det har vært mantraene jeg har jobbet ut fra. Utnyttelse av rommet utenfor er like viktig som inne, jeg har planlagt det slik at alle boligene skal ha de samme kvalitetene. Her blir det ikke noe A eller B-lag, alle skal bo like bra. Terrenget er perfekt for formålet, husene vris naturlig mot sollyset, og en naturlig høydeforskjell gjør at ingen bygg vil ligge i skyggen av huset foran. Dette har jeg også tatt hensyn til når jeg har tegnet takene, de er vinklet slik at naboen bak får maks glede av solen. Og det blir helt bilfritt! Garasjene er plassert under bakken, alle kan bevege seg fritt mellom husene uten å være redd for biler. Skoglundkollen blir liggende i et fantastisk vakkert naturområde,» avslutter han. «Og dette har jeg ønsket å ta godt vare på. Det skal være godt med natur mellom husene, også når de neste byggetrinnene kommer. Små stier, fellesområder og lekeplasser skal gjøre Skoglundkollen om til en liten landsby. Og det blir fin avstand mellom husene! Barna skal alltid ha en snarvei hjem.»